Fantazije so kot gorivo, hranijo spolno željo in spodbujajo k seksu.

V tretjem delu podkasta Evolucija užitka o spolnem življenju Tanje:

“Jst sm Tanja. Stara sem 43 let, poročena že … uf, 20 let bo … ampak z Andražem sva skupaj še dlje, že od prvega letnika faksa. Življenja brez njega si ne znam predstavljat. Ne poznam lepšega moškega, je čudovit oče, zabaven, duhovit, nežen, inteligenten, vse se lahko z njim pogovarjam. Andraž je popoln življenjski partner. Pred nekaj leti sva imela hude težave, ampak sva se odločila, da se ne bova ločila. Z njim bi se rada postarala. Našla sva drugo rešitev. Ker v seksu z njim nisem uživala več, sva se zmenila, da lahko seksam z drugimi. Užitek mi je bil preveč pomemben, da bi se mu odrekla. Sem se trudila bit monogamna … mah ni šlo. Še sreča, da me Andraž razume.”

Luka in Eva s posebno raziskovalno metodo in mnenji strokovnjakov tokrat raziskujeta vpliv kulture na spolnost, kako odpreti monogamno zvezo, ženski orgazem, vpliv kontracepcijskih tabletk na spolno željo, seksualne fantazije …

Evie Kirana

Francesca Tripodi

ESSM

Noa de Lacerda

Shalini Andrews

Ines Tavares

Coby Reisman

Marieke Dewitte

V prvi sezoni podkasta o spolnosti posebna raziskovalca Eva in Luka ob pomoči strokovnjakinj in strokovnjakov, ki so se udeležili kongresa Evropskega združenja za spolno medicino v Ljubljani, podirata tabuje, razkrivata stereotipe in s pogovorom o seksu odpirata prostor za iskrene, prijazne, sočutne, zadovoljujoče in osrečujoče intimno partnerske odnose.

Urška Henigman