Ob 55-letnici oddaje Lahko noč, otroci smo otrokom podarili novo izvedbo pravljice O medvedu, ki je rad bral. V neposrednem avdio in video prenosu iz radijskega studia 26 nam sta nam pravljični večer pričarala igralec Tadej Pišek in pianist Klemen Golner.

Podarimo pravljico: z igralcem Tadejem Piškom in pianistom Klemnom Golnerjem

Oddaja Lahko noč, otroci! praznuje 55 let. V letošnjem prazničnem letu poslušalcem podarjamo pet pravljic v novi izvedbi. Nocoj pravljico O medvedu, ki je rad bral pisateljice Tatjane Kokalj. Z igralcem Tadejem Piškom in pianistom Klemnom Golnerjem. V neposrednem radijskem in video prenosu iz studia 26.

»Poznam medveda, ki mu je malo mar za med, še gozdnih jagod ne nabira, ne malin in borovnic. Ima pa zelo rad knjige. Ko v eno roko prime žlico polno zelenjavne juhe, v drugi trdno stiska knjigo. Tudi če pridejo slabi časi in potrka na vrata dolgčas,  ker ni prijateljev in ne sme na dolg sprehod do tretjega gozda, ne, ne, nič ne stoka in se ne pritožuje. Saj ima knjige. In te mu delajo družbo ves dan, ko piha veter, moči dež zemljo, jo suši sonce in so prijatelji daleč. Kaj pa zvečer, ko noč odnese svetlobo in ugasne sveča na mizi? Ups, že je tu pravljica. Pravljica O medvedu, ki je rad bral.« Tatjana Kokalj

Pripoveduje: Tadej Pišek.

Glasbenik: Klemen Golner, klavir.

Napovedovalec: Aleksander Golja.

Tonska in video izvedba: Matjaž Mastnak, Matjaž Šercelj, Gašper Vodlan.

Režiserka: Špela Kravogel.

Urednica oddaje: Alja Verbole.

Prvi