Med zdravniki, ki jih je epidemija novega koronavirusa postavila pred števine nove izzive, je tudi direktor Zdravstvenega doma v Tržiču dr. Iztok Tomazin. Ob delu v dežurni ambulanti se zdaj ukvarja tudi s tem, kje bo za svoje kolegice in kolege dobil ustrezno zaščitno opremo. Iskanje zaščitne opreme nam dela preglavice, pravi dr. Tomazin, smo pa večkrat tudi prijetno presenečeni. Več pa v pogovoru, ki ga je pripravil Iztok Konc.

Foto: Iztok Tomazin

Dr. Iztok Tomazin: zdravnik v enoti nujne medicinske pomoči, direktor ZD Tržič

Med zdravniki, ki jih je epidemija novega koronavirusa postavila pred števine nove izzive, je tudi direktor Zdravstvenega doma v Tržiču dr. Iztok Tomazin. Ob delu v dežurni ambulanti se zdaj ukvarja tudi s tem, kje bo za svoje kolegice in kolege dobil ustrezno zaščitno opremo. Iskanje zaščitne opreme nam dela preglavice, pravi dr. Tomazin, smo pa večkrat tudi prijetno presenečeni. Nekaj najboljše opreme so dobili od Civilne zaščite, nekaj so jo kupili kar sami. V času epidemije v Zdravstvenem domu v Tržiču obravnavajo vse tiste paciente, ki potrebujejo zdravniško pomoč in pri katerih ni suma na okužbo z novim koronavirusom. V stalnih stikih so tudi z Domom starejših občanov Petra Uzarja.

Dr. Tomazina prištevajo med pionirje modernega prostega plezanja pri nas, pa plezanja v zaledenelih slapovih, je alpinist in ekstremni smučar, tudi zmajar in padalec. Ker v teh dneh odsvetujejo vse ekstremne športne aktivnosti, svojo kondicijo vzdržuje s hojo na, po njegovih besedah, nezahtevno Kriško goro ob vznožju domače hiše. Opozarja, da dobra telesna pripravljenost krepi naš imunski sistem. Piše tudi pesmi in zgodbe. Predgovor k njegovi prvi pesniški zbirki, izšla je leta 1998, je napisal Dalajlama. Zdaj dr. Tomazin živi sam, saj se je soproga odselila k prijateljem. Zdravniki, ki smo v prvih bojnih vrstah, smo zelo izpostavljeni okužbi, zato je bila takojšnja izolacija od družine nujna.

Iztok Konc