Z mladimi popotnicami bomo odpotovali po svetu. Šli bomo v Južno Ameriko, v Ekvador, kjer sta se morali zaradi koranavirusa ustaviti kolesarski popotnici Barbara in Anja, ki ju bolj poznamo pod nazivom The Bike Wanderers. Že pred letom in pol sta se odpravili na pot, njun cilj pa je bil prekolesariti Ameriko od juga proti severu. Na drugem koncu sveta pa je na rajskem tajskem otoku ostala Klara Lotrič, ki nam lahko iz prve roke pove, kako, če sploh, tam te dni praznujejo tajsko novo leto.

Zaradi koronavirusa sta v Ekvadorju obtičali kolesarski popotnici, na rajskem tajskem otoku pa bodoča študentka

Z mladimi popotnicami potujemo po svetu. Najprej v Južno Ameriko, v Ekvador, kjer sta se morali zaradi koranavirusa ustaviti kolesarski popotnici Barbara Marčič in Anja Antolič, ki ju bolj poznamo kot The Bike Wanderers. Že pred letom in pol sta se odpravili na pot, njun cilj pa je bil prekolesariti Ameriko od juga proti severu.

Na drugem koncu sveta je na rajskem tajskem otoku ostala Klara Lotrič, ki pa ji ni hudega. V prostem letu, letu odmora med srednjo šolo in vpisom na tujo fakulteto, se je odpravila v tujino – na delo in potovanje, zaradi koronavirusa pa ostala na Tajskem, kjer 15. aprila zaključujejo s praznovanjem njihovega novega leta. No, ali letos tam sploh praznujejo, izveste v oddaji. Klaro lahko spoznate tudi prek njenih zgodb. Mi smo do nje prišli s pomočjo sogovornice iz ene izmed prejšnji oddaj Gymnasium Tamare Nanaja.

 

 

Špela Šebenik