Ljudje se ob negotovostih in strahovih, ki jih prinaša epidemija, čedalje pogosteje znesejo tudi na družbenih omrežjih. Tomaž Celestina se je o vsem tem pogovarjal s klinično psihologinjo, doktorico Polono Matjan.

Ljudje se ob negotovostih in strahovih, ki jih prinaša epidemija, čedalje pogosteje znesejo tudi na družbenih omrežjih. Tomaž Celestina se je o vsem tem pogovarjal s klinično psihologinjo, doktorico Polono Matjàn.

Na internetu se je razpasla prava obsedenost spremljanja registrskih tablic, tudi prijav na policijo, vohunjenja za vsemi, ki pravil ne spoštujejo. Kot pravi psihologinja doktorica Polona Matjan, so tisti, ki “ubogajo”, na nek način prikrajšani.

Vlada bi morala poskrbeti tudi za možnost blaženja napetosti, sicer lahko razpoloženje zdrsne po negativni spirali. Matjanova tu omenja klicno mrežo, ki bi ljudi s pogovori pomirila. Velik stres se lahko izrazi tudi v neprimerni komunikaciji zdravnikov

Da bi morali zlasti tako ali drugače izpostavljeni paziti na to, kaj in zlasti kako to sporočajo, meni tudi minister za kulturo Vasko Simoniti.

Tomaž Celestina