Vrednote živijo globoko v nas, njihovo izpolnjevanje nam osmišlja življenje ter nas globoko pomirja, pripoveduje prof. dr. Borut Škodlar. Globoke vrednote so tisti deli v človeku, ki so najgloblje zakoreninjeni ter jih zato stiske in močna čustva najpozneje odplavijo. Žal pa so večino časa prekriti z vsakodnevnimi skrbmi in rutino. Če jih lahko spet začutimo, nas temeljno razbremenijo od sprotnih skrbi in v temelju umirijo. Kako to naredimo, pa lahko slišite v oddaji!

Za človekovo pomiritev je med drugim zelo pomembno, da najde stik s tem, kar mu je v življenju najpomembnejše, s svojimi globokimi vrednotami

Vrednote živijo globoko v nas, njihovo izpolnjevanje nam osmišlja življenje ter nas globoko pomirja, pripoveduje prof. dr. Borut Škodlar.

Globoke vrednote so tisti deli v človeku, ki so najgloblje zakoreninjeni ter jih zato stiske in močna čustva najpozneje odplavijo. Žal pa so večino časa prekriti z vsakodnevnimi skrbmi in rutino. Tudi če nas sredi takšnega vsakdana nenadno preplavijo strahovi in občutki nevarnosti, kot je v tem času nevarnosti zaradi virusa in posledične socialne izolacije, ni nujno, da bomo svoje globoke vrednote začutili.

Če jih lahko spet začutimo, nas temeljno razbremenijo od sprotnih skrbi in v temelju umirijo. Kako to naredimo, pa lahko slišite v oddaji!

Mojca Delač, Prvi