Prezgodnji izliv je najpogostejša spolna motnja pri moških.

Druga epizoda podkasta Evolucija užitka predstavlja Mojčinega moža, Mateja:

"Živijo, jaz sem Matej. Sm muzičar, kitarist in producent, sodelujem z več bendi. Velik sem v studiu, še več pa na stageu. To je nor filing, k si tm gor na odru stari in padeš notr. Folku se trga, tipi kričijo, lubice se zvijajo, k se počutš res, k najjači kralj, k bog. Po špilu gremo valda na drink, rabm mal časa, da me adrenalin spusti. Pol pa nazaj … v realnost. K pridem domov, ponavad že vsi spijo, tamali itak, Mojca, moja žena, pa včas še sedi za kompom. Prfoksa je na faksu, tko da mora skos kej pisat, objavlat. Kadar se tkole ponoč ujameva, sm jst še čist poln energije. Včasih sm po unmu pirčku, dveh lih tok horny, da bi mi blo d best, če bi mi ga pofafala, al pa se vsaj mal nastavla. Sam itak da se to ne zgodi, je vedno preveč utrujena. Ona gre spat, jst pa si na telefon dam pornič, si ga zdrkam in zaspim na kavču."

O tem, zakaj varanje danes ni več potrebno, o prezgodnjem izlivu, spolnosti v večletni monogamni zvezi in pogovoru o seksu razlagajo:

Shalini Andrews

Coby Reisman

Marieke Dewitte

Woet Gianotten

Goran Arbanas

V prvi sezoni podkasta o spolnosti posebna raziskovalca Eva in Luka ob pomoči strokovnjakinj in strokovnjakov, ki so se udeležili kongresa Evropskega združenja za spolno medicino v Ljubljani, podirata tabuje, razkrivata stereotipe in s pogovorom o seksu odpirata prostor za iskrene, prijazne, sočutne, zadovoljujoče in osrečujoče intimno partnerske odnose. 

Urška Henigman