Na »debeli« četrtek v svetovalnem servisu preverjamo, ali mora biti pust res masten okoli ust. Kaj pa bolj zdrava ali vsaj manj mastna različica pusta? Vas zanima, kolikokrat med cvrtjem obrnemo krof, ali pa kako vanj pride marmelada? Na pustni mizi se krofom lahko pridružijo suha juha, godla, zelje in repa, pa seveda ocvirkovka in miške. Ali poznate štulo, ki jo pripravimo iz prosene kaše? Po pustu pride post, zato vam predstavimo tipično slovensko postno jed - trojko, pa tudi na polenovko ne bomo pozabili. Naša gostja bo Majda Rebolj, učiteljica kuharstva na Srednji šoli za gastronomijo in turizem v Ljubljani.

Na »debeli« četrtek v svetovalnem servisu preverjamo, ali mora biti pust res masten okoli ust.

Kaj pa bolj zdrava ali vsaj manj mastna različica pusta? Vas zanima, kolikokrat med cvrtjem obrnemo krof, ali pa kako vanj pride marmelada? Na pustni mizi se krofom lahko pridružijo suha juha, godla, zelje in repa, pa seveda ocvirkovka in miške. Ali poznate štulo, ki jo pripravimo iz prosene kaše? Po pustu pride post, zato vam predstavimo tipično slovensko postno jed – trojko, pa tudi na polenovko ne bomo pozabili. Naša gostja bo Majda Rebolj, učiteljica kuharstva na Srednji šoli za gastronomijo in turizem v Ljubljani.

Bojan Leskovec