Studio ob 17.00 je enkratna oddaja. Ne le, da je ena najstarejših na Radiu Slovenija, je tudi edina v Sloveniji, ki vam vsak delavnik prinaša poglobljeno razpravo in primerjanje mnenj o aktualnih temah z gosti, ki sedijo okoli radijske okrogle mize. Studio ob 17.00 na prvem programu je z vami že več kot 40 let.

Bo Slovenija ujela zadnji rok Bruslja?

Končala se je javna razprava o posodobljeni in predvidoma končni različici nacionalnega energetsko-podnebnega načrta. Na dokument, ki naj bi nas v prihodnjih desetletjih vodil k razogljičenju oziroma podnebni nevtralnosti, so se v mesecu dni zvrstile številne kritike, zlasti glede ciljev, ki so za nekatere preveč, za druge premalo ambiciozni. A dejstvo je, da z načrtom že zamujamo in v Bruslju ga pričakujejo najpozneje do konca tega meseca. Kako kaže, kaj prinaša predlog in ne nazadnje, kdaj in v kakšni obliki utegne biti sprejet?

Odgovarjajo: Hinko Šolinc iz direktorata za energijo na ministrstvu za infrastrukturo, Marko Maver, Sonja Šmuc, Gospodarska zbornica Slovenije, državni sekretar na ministrstvu za okolje in prostor, Andrej Gnezda, predstavnik Umanotere, Slovenske fundacije za trajnostni razvoj, Urša Zgojznik, predsednica društva Ekologi brez meja in novinar časnika Delo Borut Tavčar.

Špela Novak