Hudo!

Prosti čas nekoč in danes

Mladi novinarji iz Boštanja so raziskovali kje, kako in s čim so se igrali otroci včasih in kako preživljajo šolarji prosti čas danes.

IMG_20200303_153307
dav
foto: Tadeja Bizilj

Vsi nekaj delamo v prostem času. Vsak ima različne interese in hobije. A mlade novinarje iz Osnovne šole Boštanj zanima, ali se preživljanje prostega časa razlikuje tudi glede na to, kateri generaciji pripada oseba. Ali lahko najdemo neke skupne lastnosti preživljanja prostega časa pri osnovnošolcih v primerjavi s tistimi, ki so 10, 20 ali 30 let starejši od nas?

Učenci so malo raziskali, kaj so počeli njihovi dedki in babice v otroštvu. Izvedeli so, da so veliko časa preživeli zunaj, da so se igrali skrivalnice, se kopali v Mirni, se igrali raubarje in žendarje, zemljokrast, nabirali gozdne sadeže in pozimi so se sankali. Tisti, ki so živeli na kmetiji so imeli veliko manj časa za igro, saj je bilo dela doma ogromno.

Še več o tem, s čim so se igrali in kako so preživljali prosti čas v mladih letih starejši in kaj najraje počnejo današnji otroci slišite v ponsetku tokratne oddaje Hudo! z Boštanjci!

FOTOGRAFIJE Z ODDAJE

FOTOGRAFIJE Z DELAVNIC NA ŠOLI