Z dijaki, ki bivajo v Dijaškem domu Ivana Cankarja v Ljubljani in so vpeti v društvo KUD Pozitiv, se bomo pogovarjali o njihovih aktualnih predstavah. Imajo namreč dve gledališki skupini, samo ta teden sta na sporedu dve njihovi predstavi (Big mother in Amaranth), pripravljajo pa že novi premieri. Več o scenski umetnosti, ki živi v dijaškem domu, v kleti stavbe A, v njihovem Kreatoriju, pa v oddaji Gymnasium.

Kako ustvarjalni so dijaki, ki bivajo v Dijaškem domu Ivana Cankarja v Ljubljani in so vključeni v Teater Pozitiv?

Z dijaki, ki bivajo v Dijaškem domu Ivana Cankarja v Ljubljani in so vpeti v društvo KUD Pozitiv oz. njihov Teater Pozitiv, smo se pogovarjali o njihovem kulturnem ustvarjanju v dijaškem domu. Imajo namreč dve gledališki skupini, samo ta teden sta na sporedu dve njihovi predstavi (Big mother in Amaranth), pripravljajo pa že novi premieri. Več so nam povedali o scenski umetnosti, ki živi v dijaškem domu, v kleti stavbe A, v njihovem Kreatoriju, pa tudi to, zakaj ostajajo del nje, ko se že vpišejo na fakulteto.

Z nami so bili: Ana Miketič (študentka iz DIC-a, članica Gledališke skupine Ivan Cankar), Nina Komel (dijakinja, članica Gledališke skupine Ivan Cankar), Špela Vene (študentka; članica plesno-gibalnega teatra že 5 let), Ema Ajster (dijakinja; članica plesno-gibalnega teatra) in Patrik Komljenović (študent v DIC-u, član obeh skupin Teatra Pozitiv).

Špela Šebenik