Komentiramo razburljiv in v marsičem prelomen teden. Začel se je z nepričakovanim odstopom premierja, ki mu je sledila preračunljivost ob tehtanju med novo vlado in predčasnimi volitvami. Končal se je z bolj ali manj pričakovano zaušnico Sloveniji na sodišču Evropske unije in tolažilnim stališčem, da je treba uresničiti arbitražno razsodbo o slovensko-hrvaški meji. Vse to je potisnilo v ozadje britanski izstop iz Evropske unije, ki bo brez dvoma imel najbolj daljnosežne posledice. Tudi o načrtih za Bližnji vzhod, nevarnosti novega virusa v svetu in gradbenih premikih doma z voditeljico Darjo Groznik.

Komentiramo in analiziramo ključne dogodke tedna

Komentiramo razburljiv in v marsičem prelomen teden. Začel se je z nepričakovanim odstopom premierja, ki mu je sledila preračunljivost ob tehtanju med novo vlado in predčasnimi volitvami.
Končal se je z bolj ali manj pričakovano zaušnico Sloveniji na Sodišču Evropske unije in tolažilnim stališčem, da je treba uresničiti arbitražno razsodbo o slovensko-hrvaški meji.
Vse to je v ozadje potisnilo britanski izstop iz Evropske unije, ki bo nedvomno imel najbolj daljnosežne posledice.
Tudi o načrtih za Bližnji vzhod, nevarnosti novega virusa v svetu in gradbenih premikih doma z voditeljico Darjo Groznik.

Darja Groznik