V sredinem Svetovalnem servisu bomo govorili o medijski pismenosti in informiranosti ter o odgovorni rabi spleta in družbenih omrežij. Gre za veščine, ki so za uspešno delovanje v sodobni družbi nujno potrebne. Kako ločiti plačane in neplačane zadetke pri spletnem iskanju, kako prepoznati prevare, kako zavajajoče ali lažne novice in kako svetovati otroku, katera vsebina je zanj primerna, je samo nekaj vprašanj, na katera bomo iskali odgovore. K poslušanju in sodelovanju ste vabljeni tudi vi.

Vsak peti 15-letnik v EU in skoraj vsak peti odrasel ne dosega stopnje pismenosti, ki je potrebna za uspešno delovanje v sodobni družbi

V sredinem Svetovalnem servisu bomo govorili o medijski pismenosti in informiranosti ter o odgovorni rabi spleta in družbenih omrežij. Gre za veščine, ki so za uspešno delovanje v sodobni družbi nujno potrebne. Kako ločiti plačane in neplačane zadetke pri spletnem iskanju, kako prepoznati prevare, kako zavajajoče ali lažne novice in kako svetovati otroku, katera vsebina je zanj primerna, je samo nekaj vprašanj, na katera bomo iskali odgovore. K poslušanju in sodelovanju vabljeni tudi vi.

Peter Močnik