V četrtkovo jutro na Prvem se nam je iz Idrije oglasila Nina Brus in skupaj smo se odpravili na sneg. Tretja januarska sobota namreč na smučišče Cerkno prinaša Dan na snegu, z namenom približati to športno zimsko radost slepim in slabovidnim ter njihovim sorodnikom in prijateljem. Vse bolj zelene zime pa pomenijo tudi vse več skrbi za mala smučišča. Na Javorniku denimo to sezonon še niso pognali naprav.

Dopisnica Nina Brus nas je tokrat odpeljala na smučišča. V Cerknem Dan na snegu omogoča zimske športne radosti tudi slepim in slabovidnim.

Z Nino Brus, našo idrijsko dopisnico smo govorili “o snegu, ki ga ni”.

Tretja januarska sobota na smučišču Cerkno prinaša “Dan na snegu” za slepe in slabovidne in to že peto leto zapored. O smučanju in doživljanju snega se je Nina  pogovarjala z gospo Vido Batistič iz Nove Gorice. Dan na snegu ji veliko pomeni, sploh ker se ga lahko udeleži z možem in tremi otroki.

“Zelo veliko mi pomeni, da lahko še kdaj obnovim smučarsko znanje, saj nimam pogosto priložnosti za to”.

Vse bolj zelene zime pa pomenijo tudi vse več životarjenja malih smučišč. Na Javorniku v letošnji sezoni še niso pognali naprav. Več o tem pa z enim od lastnikov smučišča, gospodom Albertom Kavčičem.

 

 

 

Mojca Delač, Nina Brus