Med štirimi stenami

Multivizija – Kdo sem in kaj me določa?

Projekt je zasnovan z namenom krepitve zaposljivosti posameznikov iz ranljivih skupin na področju kulture in umetniškega ustvarjanja. Prispeva k k večji socialni vključenosti udeležencev in k senzibilizaciji večine.

migration-3129340_640
foto: Capri23auto

Kako pri ranljivih družbenih skupinah kot tudi pri večinskem delu populacije prevpraševati pojem identitete in njeno večplastnost, je izziv, na katerega so pod okriljem Zavoda APIS skušali odgovoriti v projektu Multivizija. Ta je osnovan na konceptih družbeno angažirane umetnosti, v njem pa je sodelovalo petdeset udeležencev s svojimi mentorji. V tokratni oddaji Med štirimi stenami smo v družbi posameznikov, ki so v Sloveniji našli zatočišče in dom in ki so na lastni koži izkusili, kaj pomeni biti drugačen, iskali odgovor na vprašanje: Kdo sem in kaj me določa? V ponedeljek, takoj po 10. uri, na Prvem.

V Hiši Multivizije je 14.1. potekal pogovor z dr. Robijem Krofličem z Oddelka za pedagogiko in andragogiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani o rabi družbene angažirane umetnosti  v polju družbenega vključevanja.

V Hiši Multivizije je 15.1. potekal pogovor o sestavljeni identiteti z raziskovalko in znanstvenico dr. Mirjam Milharčič Hladnik iz Inštituta za slovensko izseljenstvo in migracije ZRC SAZU.

V Hiši Multivizije je 16.1. potekal pogovor z urbanim sociologom dr. Pavlom Gantarjem, s katerim smo govorili o urbani segregaciji in neenakosti v prostoru – primer Rakove Jelše.