V predbožični oddaji Za naše kmetovalce smo se ponovno potepali malo tu in malo tam. Slišali ste, o čem so se pogovarjali na okrogli mizi z naslovom »Podeželje na razpotju. Zveri ali obdelana krajina«, ki jo je v Gorenji vasi na Gorenjskem pripravil Sindikat kmetov. Obiskali smo tudi Dolenjsko, kjer so vinogradniki pred dvajsetimi leti zaščitili vinskega posebneža – cviček. Zdaj pa je prišel čas za posodobitev tehnologije pridelave grozdja v vinogradih in kletarjenju. Izvedeli ste, kaj je WWOOF – in kako potekajo delovni konci tedna na organskih kmetijah, v katere se lahko vključujejo prostovoljci v več kot 120-ih deželah po vsem svetu in seveda tudi v Sloveniji, konec oddaje pa smo božično začinili in vam predlagali, kaj lahko pripravite za praznično večerjo.

O prostovoljcih in božični večerji

V predbožični oddaji Za naše kmetovalce smo se ponovno potepali malo tu in malo tam. Slišali ste, o čem so se pogovarjali na okrogli mizi z naslovom »Podeželje na razpotju. Zveri ali obdelana krajina«, ki jo je v Gorenji vasi na Gorenjskem pripravil Sindikat kmetov. Obiskali smo tudi Dolenjsko, kjer so vinogradniki pred dvajsetimi leti zaščitili vinskega posebneža – cviček. Sedaj pa je prišel čas za posodobitev tehnologije pridelave grozdja v vinogradih in kletarjenju. Izvedeli ste, kaj je WWOOF – in kako potekajo delovni vikendi na organskih kmetijah, v katere se lahko vključujejo prostovoljci v več kot 120-ih deželah po vsem svetu in seveda tudi v Sloveniji, konec oddaje pa smo božično začinili in vam predlagali, kaj lahko pripravite za praznično večerjo.

Sabrina Mulec