Zima je čas kolin. To je bil nekoč praznik vse družine, praznik obilja. O kolinah nekoč in danes govorimo v začetku oddaje.
Predstavljamo predloge za oblikovanje ukrepov prihodnje skupne kmetijske politike. Zadevajo subvencioniranje tehnoloških in infrastrukturnih izboljšav za zmanjšano onesnaževanje vode s fitofarmacevtskimi sredstvi. Na kmetijsko ministrstvo in v širšo razpravo so jih posredovali partnerji projekta TOPPS.
Preverjamo tudi, s katerimi ovirami se spoprijemajo pridelovalci zelenjave na poti vzpostavitve sheme Izbrana kakovost za zelenjavo, ter predstavljamo uspešno zgodbo proizvodnje ekološkega konjskega komposta, ki se je razvila iz dopolnilne dejavnosti na kmetiji.

Domače koline predstavljajo ponudbo tradicionalne, sezonske in lokalno pridelane hrane z znanim poreklom

Zima je čas kolin. To je bil nekoč praznik cele družine, praznik obilja. O kolinah nekoč in danes govorimo v začetku oddaje.  Predstavljamo predloge za oblikovanje ukrepov prihodnje skupne kmetijske politike. Tičejo se subvencioniranja tehnoloških in infrastrukturnih izboljšav za zmanjšano onesnaževanje vode s fitofarmacevtskimi sredstvi. Na kmetijsko ministrstvo in v širšo razpravo so jih posredovali partnerji projekta TOPPS.  Preverjamo tudi s katerimi ovirami se soočajo pridelovalci zelenjave na poti vzpostavitve sheme Izbrana kakovost za zelenjavo ter predstavljamo uspešno zgodbo proizvodnje ekološkega konjskega komposta, ki se je razvila iz  dopolnilne dejavnosti na kmetiji.

Jernejka Drolec