Izjemno leto za Evo Terčelj, Špelo Ponomarenko Janič, Anjo Osterman, Nejca Žnidaršiča, Benjamina Savška in Luko Božiča

Eva Terčelj je z zlatom na svetovnih prvenstvih nasploh osvojila prvo slovensko posamično kolajno v ženski konkurenci v kajaku in kanuju na divjih vodah.

Fantastičen dan slovenskih kajakašev in kanuistov na svetovnem prvenstvu v Seu d’Urgellu je zaokrožil kajakaš Nejc Žnidarčič, ki je v sprintu tekmovalcev v spustu še četrtič postal svetovni prvak.

In ker so, kot pravi stara modrost, dobre stvari vedno tri, namreč ob dveh zlatih kolajnah je Slovenija na svetovnem prvenstvu dobila še bron. Luka Božič je bil tretji v slalomu kanuistov.

Uspešno je bilo tudi evropsko prvenstvo v kajaku in kanuju na divjih vodah v Franciji. Benjamin Savšek je postal evropski prvak, zlato so osvojili naši tudi v ekipni vožnji.

Razburljivo je bilo tudi na mirnih vodah. Slovenski kajakašici na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta konec avgusta na svetovnem prvenstvu v madžarskem Szegedu osvojili dve medalji. Najprej srebro na 200 metrov, dan pozneje pa še bronasto kolajno na 500 metrov. Bron je imel še poseben sijaj, saj sta si z njim zagotovili olimpijsko normo za Tokio 2020.

Bojan Leskovec