Kmalu bomo oštevali minute do vstopa v leto 2020 in takrat zelo verjetno nazdravili tudi s kozarcem penine. Španci imajo cavo, Italijani spumante, Francozi iz Šampanje šampanjec, Slovenci pa penino. Katero izbrati, kaj pri okusu pričakovati od oznak, kot so brut, extra dry, sec in demi-sec? Da bo izkušnja v kozarcu popolna, moramo vino do odprtja primerno hraniti, ga ohladiti in postreči v kozarcih prave oblike. Naš gost bo sommelier in vinski publicist Jože Rozman.

O izboru penečih se vin svetuje sommelier in vinski publicist Jože Rozman

Kmalu bomo oštevali minute do vstopa v leto 2020 in takrat zelo verjetno nazdravili tudi s kozarcem penine. Španci imajo cavo, Italijani spumante, Francozi iz Šampanje šampanjec, Slovenci pa penino. Katero izbrati, kaj pri okusu pričakovati od oznak, kot so brut, extra dry, sec in demi-sec? Da bo izkušnja v kozarcu popolna, moramo vino do odprtja primerno hraniti, ga ohladiti in postreči v kozarcih prave oblike. Gost je sommelier in vinski publicist Jože Rozman.

Ana Skrt