Božično - novoletni čas je nekaj posebnega tudi v Domovih starejših. Na zanimiv način so si ga popestrili v Domu starejših občanov Ljubljana Moste - Polje. Že pred leti so gospe v domu začele izdelovati igračke iz odpadnih cunjic, kako pa se ta zgodba nadaljuje, pa v tokratni oddaji Lucija Fatur z gosti.

V Domu starejših so pripravili pobarvanko in slikanico

Božično – novoletni čas je nekaj posebega tudi v domovih starejših. Na zanimiv način so si ga popestrili v Domu starejših občanov Ljubljana Moste – Polje. Že pred več kot 20-imi leti so gospe v domu začele izdelovati igračke iz odpadnih cunjic.

Lutke smo podarjali za spomin tistim, ki so prišli k nam nastopat – otrokom, pevcem. Prišli smo na idejo, da ga poimenujemo in odločili smo se za ime – Štepko, ker je Dom v Štepanjskem naselju. Celo registrirali smo ga kot blagovno znamko. – Alenka Lovišček Stojanovič, direktorica

Idej pa s tem še zdaleč ni bilo konec. Štepka so kot lik vključili v pobarvanko, namenjeno medgeneracijskemu sodelovanju. Pobarvanka prikazuje dejavnosti doma. Pred prazniki pa je izšla tudi otroška knjiga.

Božične prigode navihanega Štepka pa je slikanica, knjiga s tremi zgodbicami, prva za ta praznični čas. Napisala jih je Alenka Klopčič, ilustriral pa Roman Peklaj. Knjigo je že mogoče dobiti po knjižnicah.

Gospa Mara Mlakar je ena tistih stanovalk, ki v Domu neizmerno uživajo. Dobre volje in nasmejana obiskuje prenekatero dejavnost.

Vesela sem, da tudi otroci večkrat pridejo in nas razveselijo s svojo mladostjo. Sicer pa imamo že zjutraj pred zajtrkom telovadbo, po zajtrku pa različne dejavnosti – ročne spretnosti, bralne urice, vaje za spomin in še marsikaj drugega. Rada obiskujem vaje za spomin, uro pa vodi gospa, ki ima tudi sama že 88 let! Večkrat tudi stanovalce na vozičkih peljemo ven. Lahko rečem, da smo med seboj zelo povezani. Hvaležni smo vsem prostovoljkam, prostovoljcem, mentoricam, mentorjem, vsem zaposlenim, da tako lepo skrbijo za nas.

 

 

Lucija Fatur