Trgovci, ki si od letošnjih decembrskih nakupov obetajo več prihodkov kot v povprečnem letošnjem mesecu, si bodo leto 2019 med drugim zapomnili po spremembah zakona o minimalni plači, vse močnejšim procesom digitalizacije in skokoviti rasti nakupov prek spleta. Kot v naslednjem pogovoru s Simeono Rogelj pojasnjuje predsednica Trgovinske zbornice Slovenije Mariča Lah, je pred trgovino veliko izzivov, ki so povezani tudi s prodajo prek spleta. Ta je praktično postal naš vsakdan.

Pogovor s predsednico Trgovinske zbornice Maričo Lah

Trgovci, ki si si od letošnjih decembrskih nakupov obetajo več prihodkov kot so imeli lani, si bodo letošnje leto med drugim zapomnili po spremembah zakona o minimalni plači, vse močnejšim procesom digitalizaciji in skokoviti rasti nakupov prek spleta.

“V bodoče bo uspešen trgovec samo tisti, ki bo imel večkanalno trgovino; ki bo zadržal klasičen način prodaje, ki bo vpeljeval nove tehnike, ki bo na spletu ponujal pomoč pri nakupu in ki bo pri načinih plačevanj nudil najbolj široko paleto možnosti.”

Kot v naslednjem pogovoru s Simeono Rogelj pojasnjuje predsednica Trgovinske zbornice Slovenije Mariča Lah, je splet postal praktično naš vsakdan.

Simeona Rogelj