Naše poti

Rojstnodnevni koncert ob 5. obletnici Naših poti – Balkan Boys z gosti

Navdušenje in izjemna energija zasedbe z vaj sta se odrazila na čarobnem zaključnem koncertu.

BBoys 12.12.
foto: peterb@okopislave

V tokratnih prazničnih Naših poteh nas čaka izbor skladb s slavnostnega rojstnodnevnega radijskega koncerta ob 5. obletnici Naših poti, ki se je odvil decembra 2012 v zdaj že lep čas pokojnem Studiu 14 na Radiu Slovenija. Ta je bil drugačen od predhodnih. Posebej zanj smo skupaj zbrali zasedbo, sestavljeno iz romskih in neromskih glasbenikov. Njeno jedro so tvorili mladi slovenski glasbeniki, člani skupine Balkan Boys, ki izvaja lastne avtorske skladbe z balkanskimi romskimi glasbenimi začimbami. Vodi jo študent jazza, trobentač Rok Nemanič. Skupina Balkan Boys je letos oktobra obeležila desetletnico obstoja z izidom tretjega studijskega albuma in z velikim promocijskim koncertom. Slovenski zasedbi so se v Studiu 14 pridružili štirje zanimivi izvajalci romske glasbe, trije izkušeni glasbeniki iz Makedonije in mlada romska pevka z Dolenjske. Med njimi je med balkansko romsko publiko najbolj poznan pevec Roki Selimov iz skopskega romskega naselja Šutka. Prav tako poznavalci romske glasbe cenijo mladega trobentača Ajnurja Asanova iz trobentaške prestolnice Makedonije Strumice. Dvojici je trdno stal ob strani eden najboljših romskih bas kitaristov iz Šutke Ismet Ameti. Posebna gostja večera je bila mlada romska pevka iz Novega mesta Shanin Balažek. Novonastala big band zasedba se je zbrala le dva dni pred velikim nastopom. Glasbeniki so se že med prvimi urami skupnih vaj, ki so bile za vse tudi zanimiva glasbena delavnica in priložnost za izmenjavo glasbeniških izkušenj in prijemov, tesno povezali med sabo in uživali v skupnem igranju. Navdušenje in izjemna energija zasedbe z vaj sta se odrazila na njenem čarobnem zaključnem koncertu, ki ga je v snemalne naprave ujela ekipa našega radia .

 

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih

 

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih