Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je tudi letos podelilo priznanja za dolgoletno in uspešno izvajanje rejniške dejavnosti. Med prejemnicami priznanj je rejnica Majda Justinek Koban.

Majda Justinek Koban in Ladi Klemen

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je tudi letos podelilo priznanja za dolgoletno in uspešno izvajanje rejniške dejavnosti. Med prejemnicami priznanj sta tudi rejnici Majda Justinek Koban in Ladi Klemen.

Ladi Klemen iz okolice Trojan nadaljuje tradicijo svoje primarne družine. Ker je bila rejnica že njena mama, sta se tudi s sestro dvojčico odločili, da bosta v svojo družino sprejeli otroke, ki iz različnih razlogov ne morejo živeti pri svojih bioloških starših.

Vrednote, ki jo vodijo pri vzgoji otrok, so ljubezen, sprejetost, varnost, toplina, delovne navade, samostojnost in poštenost.

Majda Justinek Koban je vesela in ponosna na to, da jo otroci – rejenci kličejo mama. Srečna je, ker zmorejo živeti skupaj, na pravi način reševati probleme in se znajo tudi objeti.

Gospa Majda je tudi podpredsednica Rejniškega društva Slovenije. V društvu dobi veliko informacij in spodbud, prirejajo srečanja in druženja rejniških družin. Opozarjajo pa tudi na pomanjkljivosti sedanjega sistema.

Rejniki imajo premalo pooblastil. Poklicne rejnice nimajo dopusta, nimajo regresa.

Prvi