Big Band se predstavi

Emilia Martensson

Del posnetka koncerta

Loredanan promo cliff 2
Emilia Martensson
foto: Dave McKean

Tokrat poslušamo del posnetka koncerta Big Banda RTV Slovenija, ki je oktobra lani v okviru abonmaja v Siti teatru gostil pevko švedsko-slovenskih korenin, Emilio Martensson. Emilia že nekaj let živi in ustvarja v Londonu, kjer velja za eno najbolj ustvarjalnih jazzovskih pevk. Leta 2016 je prejela nagrado The Parliamentary Jazz Awards za vokalistko leta. To priznanje pa je le eno od številnih nagrad, ki jih je v svoji karieri dobila. Po večini predstavlja svojo avtorsko glasbo, ki je prežeta z vplivi švedske folklore ter mističnostjo.

Na koncert v Siti teatru je z našim orkestrom predstavila nekaj priredb ter nekaj svojih starejših skladb pa tudi nekaj čisto svežih, novih kompozicij z albuma Loredana, ki je izšel novembra lani. Poslušamo skladbe Arm Ourselfs Barnabyja Keena, One More for Ana ter Loredana Emilie Martensson, Harvest Moon Jamia Doa ter za konec še skladbo Winter Emilie Martensson. Vsi aranžmaji so delo Lojzeta Krajnčana, ki je ta večer tudi vodil orkester.

Za posnetek so poskrbeli tonski mojster Miha Ocvirk, glasbeni producent Rok Lopatič, asistenta Damir Ibrahimkadić in Gašper Vodlan, vodja avtomobila Dragan Petkovšek, za končno zvočno podobo pa Klemen Veber. Oddajo sta pripravila tonski tehnik Vojko Kokot in glasbena urednica Alja Kramar.