Bivalno okolje sodobnega človeka je predmet preučevanja stavbne in bivalne biologije. Kemikalije, v gradbenem materialu in stanovanjski opremi, plesni, ki se razvijejo v prostorih in elektrosmog, ki ga vnašamo z uporabo električnih in telekomunikacijskih naprav, lahko delujejo toksično na človeški organizem in škodijo zdravju. Kako zmanjšati količino oz. intenziteto neželenih okoljskih vplivov, bomo v torkovem Svetovalnem servisu spraševali Igorja Šajna, strokovnjaka stavbne in bivalne biologije.

Stavbna in bivalna biologija temelji na dokazanih znanstvenih raziskavah in meritvah, ki so podprte s profesionalnimi merilnimi napravami in natančnimi standardi

Bivalno okolje sodobnega človeka je predmet preučevanja stavbne in bivalne biologije. Kemikalije, v gradbenem materialu in stanovanjski opremi, plesni, ki se razvijejo v prostorih, in elektrosmog, ki ga vnašamo z uporabo električnih in telekomunikacijskih naprav, lahko delujejo toksično na človeški organizem in škodijo zdravju. Kako zmanjšati količino oz. intenziteto neželenih okoljskih vplivov, v torkovem Svetovalnem servisu sprašujemo Igorja Šajna, strokovnjaka stavbne in bivalne biologije.

Cirila Štuber