Za nami je desetletje izjemne vročine, taljenja ledu in rekordno visokih gladin morij, ki jih povzročajo toplogredni plini, posledica dejavnosti človeštva. Če bomo tako nadaljevali, se bo do konca stoletja povprečna globalna temperatura zvišala za več kot 3 stopinje – kar bi pomenilo konec življenja, kot ga poznamo. V teh okoliščinah v Madridu poteka konference Združenih narodov o podnebnih spremembah. Ali gre v pravo smer in dovolj hitro, s Špelo Novak in gosti v Studiu ob 17 h:
- Minister za okolje in prostor Simon Zajc,
- Klimatologinja doktorica Lučka Kajfež Bogataj z Biotehniške fakultete,
- Strokovna sodelavka nevladne organizacije Focus, društva za sonaraven razvoj, Barbara Kvac,
- Okoljski novinar in komentator Tomaž Gerden.

Vlade z vsega sveta na novi podnebni konferenci iščejo poti za izpolnitev obljub iz Pariza, pred nizom dilem je tudi Slovenija

Za nami je desetletje izjemne vročine, taljenja ledu in rekordno visokih gladin morij, ki jih povzročajo toplogredni plini, posledica dejavnosti človeštva. Če bomo tako nadaljevali, se bo do konca stoletja povprečna globalna temperatura zvišala za več kot 3 stopinje – kar bi pomenilo konec življenja, kot ga poznamo. V teh okoliščinah v Madridu poteka konference Združenih narodov o podnebnih spremembah. Ali gre v pravo smer in dovolj hitro, s Špelo Novak in gosti v tokratnem Studiu ob 17h:
– Minister za okolje in prostor Simon Zajc,
– Klimatologinja, doktorica Lučka Kajfež Bogataj z Biotehniške fakultete,
– Strokovna sodelavka nevladne organizacije Focus Barbara Kvac,
– Okoljski novinar in komentator Tomaž Gerden.

Špela Novak