Skozi Škofljico se vsak dan pelje od 17 do 18 tisoč vozil. V gneči, ki nastaja v času prometnih konic, tičijo tako občani kot vsi tisti, ki se od drugod skozi občino vozijo v Ljubljano. Primer: nekdo, ki se zjutraj na delo vozi iz Kočevja v Ljubljano, potrebuje za 50-kilometrsko pot do Škofljice približno 50 minut, nato pa se lahko s Škofljice do lokacije v Ljubljani prebija še 50 minut, čeprav gre za skoraj petkrat krajšo pot. Rešitve za vsakodnevno prometno gnečo na Škofljici, kot kaže, še lep čas ne bo, saj država ni predvidela denarja za gradnjo dolgo pričakovane obvoznice. Ob tem se postavlja tudi vprašanje onesnaženosti zraka v občini. Župan je naročil meritve, rezultati bodo znani kmalu.

Promet še vedno neznosen, obvoznice pa še ni na vidiku

Skozi Škofljico se vsak dan pelje od 17 do 18 tisoč vozil. V prometnih zamaških tičijo tako občani kot tudi tisti, ki se skozi občino vozijo od drugod. Tisti, ki se vozijo na primer iz Kočevja, 50 kilometrov dolgo pot do Škofljice opravijo v okoli 50-ih minutah, nato pa za približno petkrat krajšo pot do izbrane lokacije v Ljubljani potrebujejo še prav toliko.

Gneči skozi Škofljico, kot kaže, še ni videti konca; država namreč ni predvidela sredstev za dolgo načrtovano gradnjo obvoznice.

Ob tem se postavlja tudi vprašanje, kako umazan je zrak v občini Škofljica oziroma kolikšne so okoljske obremenitve zaradi prometa. Kmalu bodo znani rezultati meritev, ki jih je naročil župan.

Živa Trček