»Izberi si delo, ki ga imaš rad, in ne boš delal niti en dan v življenju,« se glasi misel kitajskega filozofa Konfucija. Sliši se lepo, a ne? Ampak, ali sanjski poklici, kot jim radi rečemo, sploh obstajajo?

V tokratni oddaji Hudo! bodo svet poklicev raziskovali mladi novinarji iz I. osnovne šole Celje. Na novinarskih delavnicah so pred mikrofon povabili zanimive goste in se skupaj z njimi spraševali ali so sanjski poklici resničnost ali mit.

Prisluhnite nam to soboto po 9h na Prvem!

Mladi novinarji iz Celja s svojimi sogovorniki o sanjskih poklicih - so ti le mit ali zares obstajajo?

»Izberi si delo, ki ga imaš rad, in ne boš delal niti en dan v življenju,« se glasi misel kitajskega filozofa Konfucija. Sliši se lepo, a ne? Ampak, ali sanjski poklici, kot jim radi rečemo, sploh obstajajo?

V tokratni oddaji Hudo! so svet poklicev raziskovali mladi novinarji iz I. osnovne šole Celje. Na novinarskih delavnicah so pred mikrofon povabili zanimive goste in se skupaj z njimi spraševali ali so sanjski poklici resničnost ali mit.

“Novinarske delavnice smo nestrpno pričakovali, na samem snemanju pa smo se zares zabavali. To, da smo se lahko preizkusili v vlogi novinarjev, zdaj pa še celo v vlogi radijskih napovedovalcev, se nam zdi neprecenljiva izkušnja. Mogoče pa bo kateri od teh dveh poklicev za koga izmed nas celo nekoč sanjski poklic. Kdo ve?”

Posnetku oddaje prisluhnite zgoraj, obiščite pa naš tudi na našem Instargam profilu program_za_mlade.

Danes ste poslušalci slišali, kako so mladi iz Celja izbrali temo današnje oddaje, snemali, montirali in se danes preizkusili tudi v živo pred mikrofonom. Še 11 takih oddaj, seveda z različnimi temami in sogovorniki nas čaka vse do konca aprila naslednje leto, ko bomo ob vaši pomoči med vsemi sodelujočimi šolami izbrali najboljši novinarski razred in ga za nagrado odpeljali na večdnevni izlet. Vsak novinarski razred poleg oddaje pripravi tudi tekmovalni posnetek – v njem pa na čim bolj izviren, zanimiv, svojevrsten način predstavi svoje mesto. Vsi tekmovalni posnetki bodo v celoti predvajani v mesecu maju, ko boste poslušalci izbrali vam najboljšega.

Tadeja Bizilj