November je mesec za kino, pravijo ljubitelji dobrega filma. Danes se namreč začenja ljubljanski mednarodni filmski festival Liffe, največji kulturni dogodek v državi, ki vsako leto privabi okrog 50 tisoč obiskovalcev in v dvanajstih dneh prikaže več kot sto izbranih filmov. Festival, ki je namenjen najširšemu krogu obiskovalcev, od najmlajših do najstarejših, letos praznuje 30 let. O preteklih dosežkih Liffa ter o izzivih prihodnosti, smo se pogovarjali s programskim direktorjem filmskega festivala Simonom Popkom.

O največjem kulturnem dogodku v državi s Simonom Popkom

Danes se začenja ljubljanski mednarodni filmski festival Liffe, najbolj obiskan kulturni dogodek v državi, ki vsako leto privabi okrog 50 tisoč obiskovalcev in v dvanajstih dneh prikaže več kot sto izbranih filmov. Že v svojih začetkih ga je publika vzela za svojega. Danes pa si mnogi ljudje v času Liffa celo jemljejo dopust v službi, da lahko hodijo na filmske projekcije. Letos organizatorji pričakujejo milijontega obiskovalca. Festival, ki je namenjen najširšemu krogu obiskovalcev, od najmlajših do najstarejših, letos praznuje 30 let. Izbrane filme predvajane na svetovnih filmskih festivalih si boste lahko ogledali v Ljubljani, Mariboru, Celju in v Novem mestu.

Vržite se v neznano, tudi, če vam film ne bo všeč, si človek na koncu lahko reče: no, sem pa vsaj nekaj novega videl, neko novo estetiko, zgodbe o katerih ničesar ne vemo

Tita Mayer