V življenju nas zanimajo, vznemirjajo, motijo ali veselijo najrazličnejše stvari. Majhne in velike. Pomembne, pa tudi tiste nekoliko manj opazne. Dobro je, če na vsako vprašanje najdemo odgovor strokovnjaka. V tematsko zelo pisanem Svetovalnem servisu lahko svoje vprašanje zastavite po telefonu 01 475 22 22 oziroma elektronskem naslovu radioprvi@rtvslo.si in dobite strokovni odgovor. Na Prvem, vsak delavnik od 8.05 do 8.30.

Trubar je rad imel močnate jedi, goske še dandanes plačujejo domnevno izdajo svetega Martina.

Praznovanju martinovega po ljudskem izročilu pravijo tudi jesenski pust. Pečena gos z jabolki, dušeno rdeče zelje, mlinci, kostanjeva juha in jesenska pogača so nepogrešljivi na Martinovem jedilniku. V času reformatorja Trubarja so postregli z raznimi kašami, pogačami, pa tudi medena krača ali medena jabolka so se znašla na jedilniku. Izbor Martinovih in Trubarjevih jedi nam bo v sredo po osmi na Prvem predstavil kuharski mojster Andrej Potočnik. Pokličite, pišite ali pa nam pošljite SMS vprašanje.

 

 

Bojan Leskovec