Gospa Alojzija Neštecki, ki jo kličejo kar Slavka, je po upokojitvi odkrila dejavnost, s katero si zdaj, ko živi v DEOS Centru starejših v Notranjih Goricah, z veseljem krajša dneve. Prej ni o svoji umetniški žilici nikoli razmišljala, saj so jo zaposlovale druge reči, s katerimi se ukvarjamo v življenju. V domu se je hitro vključila v dejavnosti, zaposleni pa so ji pripravili prijetno presenečenje, je Luciji Fatur pred pogovorom z gospo Slavko Neštecki povedala direktorica DEOS Centra starejših Notranje Gorice, Ana Petrič.

Gospa Slavka Neštecki je po upokojitvi odkrila umetniško žilico

Gospa Alojzija Neštecki, ki jo kličejo kar Slavka, je po upokojitvi odkrila dejavnost, s katero si zdaj, ko živi v DEOS Centru starejših v Notranjih Goricah, z veseljem krajša dneve. Prej ni o svoji umetniški žilici nikoli razmišljala, saj so jo zaposlovale druge reči, s katerimi se ukvarjamo v življenju. V domu se je hitro vključila v dejavnosti, zaposleni pa si ji pripravili prijetno presenečenje, o katerem najprej spregovori direktorica Centra Ana Petrič.

 

Gospa Neštecki poleg vseh obiskov dnevnih aktivnosti rada pride tudi tudi na delovno terapijo, kjer smo hitro odkrili njen talent. Zato smo se dogovorili, da ji ob dnevu starejših pripravimo razstavo, česar se je izjemno razveselila. Po razstavi sem na družbenih omrežjih zasledila lepo izjavo gospejine vnukinje, ki je na babico seveda zelo ponosna in ko sem le-to povedala gospe Neštecki, je bila ganjena do solz.

 

Gospa Slavka Neštecki živi v Centru starejših nekaj manj kot leto dni. Potem, ko je ovdovela, si je nekako morala najti neko zaposlitev in odkrila je svoj umetniški talent.

 

Prej sem se posvečala družini. Hodili smo na izlete, imeli smo se lepo. Ko sem dobila vnukinjo, sem jo vozila tudi na treninge in tekmovanja in to mi je zapolnjevalo dneve. Ko pa sem ovdovela, vnukinja pa zrasla, sem morala poiskati drugo veselje. In tako sem odkrila ročna dela, slikanje.

Čeprav, kot pravi gospa Slavka, ni vajena, da je v središču pozornosti, pa je seveda vesela in ponosna, da so ji v Centru starejših pripravili razstavo.

 

 

Lucija Fatur