Od otroške pevske zvezde do izkušene vsestranske glasbenice

Sanja Mlinar Marin je velenjska glasbenica, ki je zaradi pevskih nastopov na festivalskih odrih v drugi polovici osemdesetih let že kot deklica doživela izjemno prepoznavnost. Čeprav je svet estrade in popkulturni stroj nista obdržala zase, je ostala zavezana glasbi, saj danes veliko snema, nastopa, komponira in poučuje, kolegi glasbeniki pa z njo zelo radi sodelujejo.

V oddaji Razkošje v glavi primerja festivalsko dogajanje svojega otroštva s sodobno ‘talent show’ proizvodnjo; razmišlja, kako glasbeno vzgajati nadarjene otroke, kakršna je bila tudi sama; in razkriva, zakaj morda pomaga, da si glasbeniki življenjskega sopotnika poiščejo kar v svojih vrstah.

Zanimivo mi je poslušati svoje pesmice za nazaj. To niso bile banalne pesmice oziroma banalna besedila. To so bila zelo življenjska besedila, primerna natančno za osemletnika oziroma desetletnika. ‘Moja soba je moj grad’; ‘Otroci nismo igračke, mamicam za za kratek čas’; ‘Mi smo velika četa, ki ustvarja ta svet’. Tudi zato sem takrat te pesmi tako rada prepevala.

Ambrož Kvartič