Zadnjo pravljico v okviru projekta Lahko noč, otroci! Dobro jutro, čustva! je v neposrednem avdio in video prenosu iz radijskega studia 26 interpretiral dramski igralec Jurij Souček.

Zaključil se je projekt Lahko noč, otroci! Dobro jutro, čustva! - reportaža z zadnje pravljice Rogačeva zmaga

Včeraj smo otrokom v naši pravljični rubriki Lahko noč, otroci voščili sladke sanje na prav poseben način: z novo pravljico Nine Mav Hrovat Rogačeva zmaga, ki je bila zadnja v okviru 5 novih zgodbic Lahko noč, otroci! Dobro jutro, čustva! Šlo je za projekt Prvega programa Radia Slovenija in Lahkonočnic, ki je otrokom, pa tudi vsem ostalim ljubiteljem pravljic, ponudil posebno doživetje – poleg poslušanja tudi spremljanje pravljice prek zaslona in včeraj tudi kot del občinstva v radijskem studiu 26:

“Všeč mi je bila pravljica, ker je bila smešna in lepa. – Všeč mi je bilo, ker je igralec spreminjal glas. – Meni je bil všeč glas saksofona, ker če zapreš oči, se ti zdi, da se to dejansko dogaja.” Mnenja najmlajših članov občinstva včeraj v studiu 26.

Za nami je torej 5 četrtkov, 5 novih pravljic priznanih slovenskih avtorjev v režiji Špele Krafogel, ki so jih v neposrednem avdio in videoprenosu interpretirali znani slovenski dramski igralci in igralke: Maja Končar, Janez Hočevar Rifle, Boris Cavazza, Marijana Brecelj in Jurij Souček.

Vse nove pravljice so govorile o manj prijetnih čustvih. Rogač se je v pravljici Nine Mav Hrovat Rogačeva zmaga spopadal z zavistjo, miška, ki je oklofutala medveda, Aksinje Kermauner z jezo, Tihomir iz Strahomira, junak Ide Mlakar Črnič, s strahom, deček v zgodbi Zbogom, Ostržek! Dima Zupana z žalostjo, pravljica Ups in čokoladni dan Gaje Kos s sramom. Zato so odlično izhodišče tudi za pogovor z otroki o čustvih in iskanju rešitev iz manj prijetnih situacij v našem življenju.

Špela Šebenik