Krompir je, čeprav smo ga spoznali šele v času Marije Terezije, nepogrešljiva sestavina na jedilniku Slovencev. Letos pridelovalci s sezono in z letino krompirja niso najbolj zadovoljni, saj je krompirja malo ali pa je slabe kakovosti. Kaj to pomeni za potrošnike, kako vpliva na skladiščenje in ali so potrebne prilagoditve tudi pri pripravi krompirja? Dr. Peter Dolničar s Kmetijskega inštituta Slovenije bo v torkovem Svetovalnem servisu odgovarjal tudi na vaša vprašanja, pošljite jih na elektronski naslov radioprvi@rtvslo.si ali pokličite med oddajo.

O letošnji letini in skladiščenju krompirja

Krompir je, čeprav smo ga spoznali šele v času Marije Terezije, nepogrešljiva sestavina na jedilniku Slovencev. Letos pridelovalci s sezono in letino krompirja niso najbolj zadovoljni, saj je krompirja malo ali pa je slabe kakovosti. Kaj to pomeni za potrošnike, kako vpliva na skladiščenje in ali so potrebne prilagoditve tudi pri pripravi krompirja? Dr. Peter Dolničar s Kmetijskega inštituta Slovenije bo v torkovem Svetovalnem servisu odgovarjal tudi na vaša vprašanja, pošljite jih na elektronski naslov radioprvi@rtvslo.si ali pokličite med oddajo.

Andreja Čokl