Studio ob 17.00 je edinstvena oddaja. Ne le, da je ena najstarejših na Radiu Slovenija, je tudi edina v Sloveniji, ki vam vsak delavnik prinaša poglobljeno razpravo in soočenje mnenj o aktualnih temah. Z več gosti, v obliki radijske okrogle mize. Studio ob 17.00 na Prvem programu z vami že več kot 40 let.

Po premierju gostimo tudi opozicijo - o odnosu do vladnih projektov, o medsebojnih odnosih, o Sloveniji in Evropi.

Manjšinska vlada Marjana Šarca se ob muhasti partnerski Levici kdaj pa kdaj pri iskanju podpore za svoje projekte ozira tudi po preostalih opozicijskih strankah. Katera od treh – SDS, Nova Slovenija in SNS – bi podprla proračuna za prihodnji dve leti ali kakšnega od vladnih projektov? Je sodelovanje znotraj opozicije, torej tudi z Levico, možno? Kako se bo v sredini znašla Nova Slovenija? To je le nekaj vprašanj, ki smo jih zastavili predstavnikom treh opozicijskih strank v oddaji.

Še pred oddajo se je Aleš Kocjan pogovarjal z Luko Mescem, koordinatorjem Levice, vladne partnerice, ki sicer ne sodeluje v izvršilni veji oblasti, ima pa z vlado Marjana Šarca podpisan poseben sporazum o projektnem sodelovanju.

Nataša Mulec