Potem ko je ameriški predsednik Trump ukrajinskega kolega Zelenskega prosil za uslugo, ki bi očitno posegla v ameriško predvolilno kampanjo, je demokratski tabor proti Trumpu sprožil preiskavo pred ustavno obtožbo za odstavitev predsednika. Bela hiša vse obtožbe zavrača kot nepoštene in nelegitimne. O razlogih in širšem mednarodnem kontekstu t. i. ukrajinske afere Miha Lampreht in gosti:
dopisnika Vlasta Jeseničnik in Andrej Stopar; publicist, kolumnist in poročevalec z zasedanj Sveta Evrope Branko Soban; ter zunanjepolitični komentator in publicist Ervin Hladnik Milharčič.

Afera, ki je spodbudila poskuse odstavitve ameriškega predsednika, ima širši mednarodni kontekst

Ali je ameriški predvolilni boj omogočil turško ofenzivo v Siriji, čeprav jo je predsednik Trump potem označil za slabo zamisel? Kakšni so ozadje in nameni operacije in kako daljnosežna bo? Pa tudi o razlogih in širšem mednarodnem kontekstu t.im. ukrajinske afere. Potem ko je ameriški predsednik Trump ukrajinskega kolega Zelenskega prosil za uslugo, ki bi očitno posegla v ameriško predvolilno kampanjo, je demokratski tabor proti Trumpu sprožil preiskavo pred ustavno obtožbo za odstavitev predsednika. Bela hiša pa vse obtožbe zavrača.
O vsem tem Miha Lampreht in gosti: dopisnika Vlasta Jeseničnik in Andrej Stopar, publicist, kolumnist in poročevalec z zasedanj Sveta Evrope Branko Soban ter zunanjepolitični komentator in publicist Ervin Hladnik Milharčič.

Miha Lampreht