Ta hip v domovih za starejše ni niti enega prostega mesta. Zasedenih je vseh približno 20 tisoč mest in država v več kot desetletju na področju oskrbe starejših, ki potrebujejo pomoč, ni storila nič.
Domovi se ne gradijo, podeljenih je bilo nekaj koncesij zasebnikom, pri katerih je oskrba precej dražja, tudi oskrba na domu je težko dostopna in draga. V družini se pojavi največja stiska, ko je treba poskrbeti za bližnjega. Smo prezrli najštevilnejšo populacijo in pozabili nanjo? Sploh vemo, kako živi? Ima država kakšno vizijo glede staranja prebivalstva?

Domovi za starejše so prenatrpani, oskrba na domu predraga, ni pravih podatkov za vodenje politike

Ta hip v domovih za starejše ni niti enega prostega mesta. Zasedenih je vseh blizu 20 tisoč mest in država v več kot desetletju na področju oskrbe starejših, ki potrebujejo pomoč, ni naredila nič.
Domovi se ne gradijo, podeljenih je bilo nekaj koncesij zasebnikom, pri katerih je oskrba precej dražja, tudi oskrba na domu je težko dostopna in draga. V družini se pojavi največja stiska, ko je treba poskrbeti za bližnjega. Smo prezrli in pozabili na najštevilnejšo populacijo? Sploh vemo, kako živi? Ima država glede na staranje prebivalstva kakšno vizijo?

Gostje Alenke Terlep bodo:
– Urban Krajcar, državni sekretar na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti
– Mateja Lopuh sekretarka v direktoratu za zdravstveno varstvo na ministrstvu za zdravje
– Jaka Bizjak, sekretar na Skupnosti socialnih zavodov Slovenije
– Biserka Marolt Meden, Srebrna nit, Združenje za dostojno starost

Alenka Terlep