Poleti je v Ljubljani potekal 60. Jazz festival Ljubljana in tam je bil tudi 1.program Radia Slovenija. Festival je odprl naš Big Band pod vodstvom Tadeja Tomšiča, ki se je predstavil s posebnim projektom, nastalim za obletniški festival. Na odru so se mu pridružili mednarodno uveljavljeni slovenski glasbeniki srednje in mlajše generacije, ki živijo in delujejo v New Yorku – vibrafonist Vid Jamnik, saksofonist Jan Kus, kitarist Jernej Bervar, pianist Marko Črnčec, saksofonist Igor Lumpert, bobnar Žan Tetičkovič in pevka Ajda Stina Turek. Vsak od solistov je predstavil svojo avtorsko skladbo. Posnetek tega koncerta poslušamo v prvem delu.
V drugem delu pa vrtimo posnetek zasedbe The Slavo Rican Assembly, prav tako s 60. Jazz festivala Ljubljana. Mednarodno zasedbo The Slavo Rican Assembly vodi slovenski saksofonist Jan Kus. Kot namiguje že ime kolektiva, njihova glasba združuje prvine slovanske in karibske glasbene dediščine, le-te pa na koheziven način povezujejo v edinstven glasbeni slog. Njihova glasba je privlačen splet ritmičnih vzorcev, energičnih melodičnih linij ter harmoničnega raziskovanja. Zasedbo sestavljajo saksofonist Jan Kus, bobnar Žan Tetičkovič, pevka Aleksandra Denda, kitarist Gabriel Vincéns, pianist Gabriel Chakarji, basist Dan Martinez in tolkalist Victor Pablo.

Za posnetke so poskrbeli tonska mojstra Miha Ocvirk in Grega Samar, producent Rok Lopatič in asistenti Cole Moretti, Jože Lap in Milan Zrimšek.

Posnetek koncertov s 60. Jazz festivala Ljubljana

Poleti je v Ljubljani potekal 60. Jazz festival Ljubljana in tam je bil tudi 1.program Radia Slovenija. Festival je odprl naš Big Band pod vodstvom Tadeja Tomšiča, ki se je predstavil s posebnim projektom, nastalim za obletniški festival. Na odru so se mu pridružili mednarodno uveljavljeni slovenski glasbeniki srednje in mlajše generacije, ki živijo in delujejo v New Yorku – kitarist Jernej Bervar, pianist Marko Črnčec, vibrafonist Vid Jamnik, saksofonista Jan Kus in Igor Lumpert, bobnar Žan Tetičkovič in pevka Ajda Stina Turek. Vsak od solistov je predstavil svojo avtorsko skladbo. Posnetek tega koncerta poslušamo v prvem delu večera.

Program:

  1. Vid Jamnik/Tadej Tomšič: Whitewater
  2. Jan Kus/Tadej Tomšič: Faith
  3. Jernej Bervar/Tadej Tomšič: Lic
  4. Marko Črnčec/Lojze Krajnčan: My Sweet T
  5. Igor Lumpert/Tadej Tomšič: Paha
  6. Žan Tetičkovič/Tadej Tomšič: In More Ways Than One
  7. Ajda Stina Turek/Tadej Tomšič: Gossip

 

V drugem delu pa vrtimo posnetek zasedbe The Slavo Rican Assembly, prav tako s 60. Jazz festivala Ljubljana. Mednarodno zasedbo The Slavo Rican Assembly vodi slovenski saksofonist Jan Kus. Kot namiguje že ime kolektiva, njihova glasba združuje prvine slovanske in karibske glasbene dediščine, le-te pa na koheziven način povezujejo v edinstven glasbeni slog.  Njihova glasba je privlačen splet ritmičnih vzorcev, energičnih melodičnih linij ter harmoničnega raziskovanja. Zasedbo sestavljajo saksofonist Jan Kus, bobnar Žan Tetičkovič, pevka Aleksandra Denda, kitarist Gabriel Vicéns, pianist Gabriel Chakarji, basist Dan Martinez in tolkalist Victor Pablo.

Program:

  1. Jan Kus: Intro Elevation
  2. Ljudska/Jan Kus: Zrejlo je žito
  3. Bosanska ljudska/Jan Kus: Što te nema
  4. Jan Kus: Thunderbadger
  5. Jan Kus: Moving up

 

Za posnetke so poskrbeli tonska mojstra Miha Ocvirk in Grega Samar, producent Rok Lopatič in asistenti Cole Moretti, Jože Lap in Milan Zrimšek.

Jane Weber