Številni Slovenci, ki v organizaciji turističnih agencij dopustujejo v tujini, se sprašujejo, kako bodo zaradi odpovedi letov prispeli domov. Turistične agencije svoje potnike mirijo. Tako v agenciji Relax kot tudi v agenciji Palma zagotavljajo, da za svoje potnike že urejajo nadomestne letalske prevoze. Vsi tisti, ki dopustujejo na grških otokih in v Turčiji in bi se morali danes vrniti v Slovenijo, bodo prispeli domov s kakšno uro zamude, vsekakor pa bo to danes, zagotavljajo. Tudi za potnike, ki v prihodnjih dneh odhajajo na dopust, bodo uredili prevoz z drugim letalskim prevoznikom. Precej večje posledice pa bo zaradi odpovedi letov občutil slovenski turizem. Tako opozarja strokovnjakinja za turizem Maja Uran Maravić. Z njo se je pogovarjala Lucija Dimnik Rikić.

Potnik, ki je imel z letalskim prevoznikom slabo izkušnjo, se ne bo več vrnil

Številni Slovenci, ki v organizaciji turističnih agencij dopustujejo v tujini, se sprašujejo, kako bodo zaradi odpovedi letov prispeli domov. Turistične agencije jih mirijo in zagotavljajo, da jim že urejajo nadomestne letalske prevoze. Tudi za potnike, ki v prihodnjih dneh odhajajo na dopust, bodo uredili prevoz z drugim letalskim prevoznikom. Precej večje posledice pa bo zaradi odpovedi letov občutil slovenski turizem. Tako opozarja strokovnjakinja za turizem Maja Uran Maravić.

»Adria je imela 50 odstotkov vseh letov iz Ljubljane in nazaj, kar pomeni zelo poslabšano letalsko dostopnost za nas. Največji problem je, kako rešiti tiste, ki so ostali na zemlji. Se pravi tujce, ki so tukaj, ali tiste, ki so planirali priti v Slovenijo, pa zdaj ne morejo. To meče slabo luč na celotno destinacijo in nam zmanjšuje ugled. Vsak potnik, ki ima slabo izkušnjo, se ne bo vračal v državo ali mesto, v katerih je imel to slabo izkušnjo.«

 

Lucija Dimnik Rikić