V tokratnem nočnem obisku bomo gostili akademskega glasbenika, profesorja tolkal Jako Strajnarja. Jaka je študiral klasična tolkala na Akademiji za glasbo v Ljubljani ter jazz tolkala na deželnem konservatoriju v Celovcu, vzporedno pa se je izobraževal tudi pri priznanih tolkalcih in bobnarjih. Deluje v različnih glasbenih zasedbah, leta 2009 pa je z zasedbo Jazz station nastopil na Melodijah morja in sonca, kjer je osvojil prvo nagrado. Je avtor mnogih stokovnih tolkalskih publikacij, doma in v tujini pa prireja številne tolkalne delavnice in seminarje. O Jakovih glasbenih delavnicah, o Cajonu, tolkalskih priročnikih, pravilnem igranju na tolkala in njegovih glasenih dosežkih bosta v ritmu petkove noči pogovarjala z voditeljem Andrejem Prezeljem.

Akademski glasbenik in profesor tolkal

V tokratnem nočnem obisku bomo gostili akademskega glasbenika, profesorja tolkal Jako Strajnarja. Jaka je študiral klasična tolkala na Akademiji za glasbo v Ljubljani ter jazz tolkala na deželnem konservatoriju v Celovcu, vzporedno pa se je izobraževal tudi pri priznanih tolkalcih in bobnarjih. Deluje v različnih glasbenih zasedbah, leta 2009 pa je z zasedbo Jazz station nastopil na Melodijah morja in sonca, kjer je osvojil prvo nagrado. Je avtor mnogih stokovnih tolkalskih publikacij, doma in v tujini pa prireja številne tolkalne delavnice in seminarje.

O Jakovih glasbenih delavnicah, o Cajonu, tolkalskih priročnikih, pravilnem igranju na tolkala in njegovih glasenih dosežkih bosta v ritmu petkove noči pogovarjala z voditeljem Andrejem Prezeljem.

Andrej Prezelj