Naše poti – Amare droma je prvo nacionalno stičišče vseh Romov, ki živijo v Sloveniji. V oddaji, v kateri tudi spregovorimo in zaplešemo po romsko, spoznavamo romsko kulturno in politično življenje, stališča do aktualnega dogajanja, predstavljamo uspešne posameznike in se pogosto odpravimo po Evropi in svetu ter tako povezujemo ljudi in dogodke z romskimi koreninami. V enourni oddaji tudi spregovorimo in zaplešemo po romsko. Vsak ponedeljek ob 21.05 na Prvem.

Višina in način financiranja občin, kjer biva stalno naseljena romska skupnost v predlogu sprememb Zakona o financiranju občin

V predlogu zakona o zmanjšanju stroškov občin je tudi predlog zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o financiranju občin. Ta poleg različnih drugih sprememb predvideva tudi nov člen, ki določa višino in način financiranja dvajsetih občin, kjer biva stalno naseljena romska skupnost. V občini Puconci je ena od družin zaprosila za pomoč pri izgradnji električnega priključka, udeleženci mednarodne izmenjave Kulturni pok: praznujmo raznolikost, so obiskali Puščo, Mirdita Saliu iz Skopja bo predstavila svojo vlogo v projektu Dikh he na bister – Poglej in ne pozabi.

 

Enisa Brizani