Kako ste? … Ja, res vas sprašujem! Kako ste? Ste dobro? Čeprav vaših odgovorov zdaj ne slišimo, si lahko iskreno odgovorite sami pri sebi, mi pa bomo nekaj vprašanj in odgovorov o duševnem zdravju in pomenu ozaveščanja o njem prepletli tudi v četrtkove jutranje minute za možgane. Mojca je pred radijski mikrofon povabila študente psihologije, ki že dvanajsto leto zapored pripravljajo projekt z naslovom – Kako si? Slišali boste vodjo projekta Živo Manjo Petrovec, predsednika Društva študentov psihologije Marka Šoparja in Erika Babiča, ki pri projektu sodeluje z izvedbo delavnic.

O projektu Kako si? s študenti psihologije Živo, Markom in Erikom

Kako ste? … Ja, res vas sprašujem! Kako ste? Ste dobro? Čeprav vaših odgovorov zdaj ne slišimo, si lahko iskreno odgovorite sami pri sebi, mi pa bomo nekaj vprašanj in odgovorov o duševnem zdravju in pomenu ozaveščanja o njem prepletli tudi v četrtkove jutranje minute za možgane. Mojca je pred radijski mikrofon povabila študente psihologije, ki že dvanajsto leto zapored pripravljajo projekt z naslovom – Kako si?

Vodja projekta, Živa Manja Petrovec:

Predvsem si želim s projektom zaveščati o pomembnosti in o skrbi za duševno zdravje. kako je pomembno, da skrbimo zanj, ne samo, ko gre že nekaj narobe, ampak da delujemo preventivno.

Marko Šopar, predsednik Društva študentov psihologije:

Zdi se mi, da je trenutno vedno več zavedanja, da duševno zdravje ni samo odsotnost duševnih bolezni, ampak, da je treba vsak dan skrbeti za svoje počutje in se spraševati, kako smo. Se mi pa zdi, da še vedno marsikdo misli, da če nima v tem trenutku neke duševne motnje, potem je pa vse vredu. Vendar na dolgi rok to ni tako.

Z izvedbo delavnic pri projektu sodeluje študent psihologije Erik Babič, ki o stigmi tako razmišlja:

Ko ljudje spoznamo, nam je bolj domača in zraven ne pripisujemo še nekaterih lastnosti, ki ne spadajo zraven. Ko predstavimo podatek, da enega od štrih ljudi tekom življenja doleti duševna motnja, se še malo zamislijo.

Še več pa v oddaji!

10. oktober je svetovni dan duševnega zdravja, zelena pentlja pa opominja na to, kako pomembna je skrb zanj.

 

 

 

 

 

Mojca Delač