V Berlinu pa poteka sejem bele tehnike in zabavne elektronike IFA 2019, na katerem se predstavlja preko 1800 razstavljavcev z vsega sveta, med njimi tudi slovenska podjetja: Skupina Hisense Gorenje s pametno kuhinjo, Bosch s svetovno novostjo – kuhinjskim aparatom izdelanim v podjetju BSH v Sloveniji, pa Chippolo, Status Metlika in Mmore Cases.

Na sejmu bele tehnike in zabavne elektronike v Berlinu tudi slovenska podjetja

V Berlinu poteka sejem bele tehnike in zabavne elektronike IFA 2019, na katerem se predstavlja več kot 1800 razstavljavcev z vsega sveta, med njimi tudi slovenska podjetja: Skupina Hisense Gorenje s pametno kuhinjo, Bosch s svetovno novostjo – kuhinjskim aparatom, izdelanim v podjetju BSH v Sloveniji, Chippolo, Status Metlika in Mmore Cases.

Sejem je sicer med največjimi takšnimi na svetu. Pri izdelovalcih mobilnih telefonov so predstavljeni najzmogljivejši, najtanjši, najrobustnejši telefoni, tam je tudi televizor, ki se ga lahko zvije. Velik del razstavnih prostorov pa zavzemajo proizvajalci gospodinjskih aparatov in bele tehnike, ki tekmujejo v tem, kdo bo predstavil najučinkovitejšo pametno kuhinjo, pri kateri so med seboj povezani vsi gospodinjski aparati, ne glede na znamko, vse pa je mogoče uporabljati in nadzorovati prek pametnih telefonov. Podjetje Bosch recimo letos kot svetovno novost predstavlja prvi univerzalni kuhinjski aparat Cookit. Gre za kuhinjski aparat, ki lahko meša, kuha in peče.

Toni Pogačar, direktor razvoja BSH Nazarje: “Aparat vam tudi natančno določi, do katere stopinje in koliko časa kuhate določeno meso.

 

Polona Fijavž