Ob torkih zjutraj bomo od danes naprej v rubriki Dobro jutro, otroci spoznavali poklice skozi otroške oči. Ker je konec tega tedna, točneje v petek, 4. oktobra, svetovni dan živali, bomo v naslednjih minutah ugotavljali, kaj počne veterinar – Tadeja Bizilj se je o tem poklicu pogovarjala z Lucijo, Ano, Tinom, Tilnom, Fiono, Ano in Doro z Osnovne šole Antona Ukmarja Koper.


Veterinar je sicer tako kot so najmlajši iz Kopra povedali res zdravnik za živali, ki opravlja preventivne zdravstvene preglede, zdravi živali zaradi poškodb in jim pomaga, ko kotijo. Njegova naloga je tudi zaščita živali pred nalezljivimi in drugimi boleznimi, skrbi za higiensko ustreznost živil, krmil in vode za napajanje živali, pri svojem delu pa uporablja preproste diagnostične pripomočke, zdravila, vakcine in druga zaščitna sredstva ter kirurški pribor. Pri veterinarjevem delu je pomemben odnos do človeka, saj mora komunicirati z lastnikom živali. Pri tem je bistveno tudi to, da zna ravnati z vsemi živalmi in da se jih ne boji.

Kako je veterinar oblečen, kaj počne in kakšne pripomočke uporablja

Ob torkih zjutraj bomo od danes naprej v rubriki Dobro jutro, otroci spoznavali poklice skozi otroške oči. Ker je konec tega tedna, točneje v petek, 4. oktobra, svetovni dan živali, bomo v naslednjih minutah ugotavljali, kaj počne veterinar – Tadeja Bizilj se je o tem poklicu pogovarjala z Lucijo, Ano, Tinom, Tilnom, Fiono, Ano in Doro z Osnovne šole Antona Ukmarja Koper.

Veterinar je sicer tako kot so najmlajši iz Kopra povedali res zdravnik za živali, ki opravlja preventivne zdravstvene preglede, zdravi živali zaradi poškodb in jim pomaga, ko kotijo. Njegova naloga je tudi zaščita živali pred nalezljivimi in drugimi boleznimi, skrbi za higiensko ustreznost živil, krmil in vode za napajanje živali, pri svojem delu pa uporablja preproste diagnostične pripomočke, zdravila, vakcine in druga zaščitna sredstva ter kirurški pribor. Pri veterinarjevem delu je pomemben odnos do človeka, saj mora komunicirati z lastnikom živali. Pri tem je pomembno, da zna ravnati z živalmi in da se jih ne boji.

Tadeja Bizilj