V življenju nas zanimajo, vznemirjajo, motijo, veselijo najrazličnejše stvari. Majhne in velike. Pomembne, pa tudi tiste nekoliko manj izstopajoče. A za vsako vprašanje je dobro najti odgovor strokovnjaka. V tematsko zelo pisanem Svetovalnem servisu lahko svoje vprašanje zastavite po telefonu 01 475 22 22 oziroma elektronskem naslovu radioprvi@rtvslo.si in dobite odgovor iz prve roke. Na Prvem, vsak delavnik med 8.95 in 8.30.

Buče so sestavina številnih jedi: od namazov, juh, narastkov, pit, zloženk, solat do pudingov in sladoledov

Buče so vsestransko uporabne, poznamo jih približno 30 vrst, odlikujeta jih njihovo škrobnato meso in nežen okus. Kako jih shranimo za zimski čas? S katerimi začimbami se najbolje ujamejo? Kako jih lahko vključujemo v prehrano vse leto? Buče in bučke v četrtkovem Svetovalnem servisu z Matejo Reš, poznavalko buč in avtorico knjig o bučah.

 

 

Bojan Leskovec