Iniciativa Boj za svobodo trdi, da se v azilnem domu dogaja tihotapljenje migrantov. Zadevo je vodstvo prijavilo kriminalistom, ki zdaj vodijo predkazenski postopek

V azilnem domu na Viču v Ljubljani so razmere te dni precej napete. Predstavniki iniciative prosilcev za azil Boj za svobodo so danes opozorili, da so razmere nevzdržne, saj prosilci za azil spijo v prenatrpanih sobah, zdravniška oskrba pa naj bi bila pomanjkljiva. Nekatere varnostnike med drugim obtožujejo grobega ravnanja z enim od prosilcev. Izrazili so celo sum, da se v azilnem domu dogaja organizirano tihotapljenje prosilcev.

V uradu vlade za oskrbo in integracijo migrantov so potrdili, da je prosilec socialni delavki in vodstvu izrazil sum o koruptivnem dejanju varnostnikov. Zadevo je vodstvo prijavilo kriminalistom, ki zdaj vodijo predkazenski postopek.

Na očitke je odgovorila tudi direktorica varnostne službe Galekom Nataša Pungaršek. Potrdila je, da so pri nekaterih varnostnikih odkrili določene nepravilnosti. O tem so obvestili urad in policijo. Zoper varnostnike so uvedli disciplinske in delovnopravne postopke.

Lucija Dimnik Rikić