Program za mlade Prvega programa Radia Slovenija obiskal otroke in mladostnike v Vili Šumica v Kranjski Gori.

Jezikovni tabor v okviru ZPM Moste Polje v Kranjski gori

Program za mlade Prvega programa Radia Slovenija je ta konec tedna obiskal otroke, ki preživljajo počitniške dni na jezikovnem taboru v okviru ZPM Moste Polje. Zabava, narava, zdrave norčije, nočni pohodi, poletne dogodivščine – in bogatenje angleškega besednega zaklada skozi vsakodnevne športne in ustvarjalne delavnice. Pred mikrofon smo povabili otroke in mladostnike, ki so opisali svoje dogodivščin polne dni v Vili Šumica v Kranjski Gori. Vreme je muhasto, jezero Jasna pa kljub temu ne sameva:

Super, perfektno je jezero za skoke. Zarja

Ne nisem se kopala, voda je hladna. Maruša

Ob večerih so mladostniki lahko pokonci uro dlje kot otroci. V jedilnici si tako pripravijo pravo zabavo, ko morajo v svoje sobe, pa ne zaspijo takoj.

Ko gremo zvečer gor, bi morale spati, ampak ne gre, se še veliko pogovarjamo. Ela

Na taboru sicer poteka tudi radijska novinarska delavnica za starejše osnovnošolce. Ekipa Prvega jih seznanja z radijskim novinarskim delom, snemanjem in montažo prispevkov in to ne samo skozi teorijo, temveč predvsem skozi prakso. Z radijskim mikrofonom tudi sami snemajo, jutri pa bodo pred mikrofon povabili zanimive goste – med njimi tudi vsem dobro poznanega smučarskega skakalca Petra Prevca.

Špela Šebenik, Tadeja Bizilj