Predstavljamo prvenec berlinske funk-rock zasedbe

V Pesmi v žepu je z nami Petra Rakić, pevka in vodja berlinske funk-rock zasedbe Manono. Skupina je v začetku poletja predstavila svoj prvenec “Liquid Society”, v katerem se zrcali utrip multikulturnega življenja nemške prestolnice.

 

Ljubljančanka Petra Rakić se je pred šestimi leti podala na krajšo študijsko izmenjavo v Berlin – in tam ostala vse do danes. Sama izhaja iz klasičnega glasbenega sveta, vendar je v novem okolju našla možnost za nekoliko drugačen glasbeni izraz. Iz njenih besedil lahko razberemo drobce vsakdanjika, ki ga doživljajo ona sama in tudi drugi člani skupine:

“Seveda, ne. O čem drugem bom pa pisala, če ne o berlinskem življenju, kjer smo vsi štirje aktivni … Ja, tukaj najdem navdih za svoja besedila: vsakdanje težave ali pa življenjske okoliščine in kako se na njih odzivamo.”

Petra Rakić, pogovor za Pesem v žepu

 

Petra je v Berlinu okrog sebe zbrala skupino mladih glasbenikov, ki jo sestavljajo Vlad Raaben (kitara), Emanuele Vineti (baskitara) in Jack Grewe (bobni), sama pa je kot vokalistka in tekstopiska prevzela vajeti nove zasedbe z imenom Manono:

“Zame je bil point ta: če se bo kakšna punca tam nekje prepoznala v tej moji moči, ki sem jo skušala pokazati prek tega projekta, – da se da narediti to glasbo, da si lahko frontwoman, frontgirl, da je to tudi OK in da je ta moja moč tista, ki je pripeljala do tega. Da se v tej moji moči še kakšna druga punca začuti … Da je mogoče. Ker ni veliko takih primerov na glasbeni sceni. In je težko, ampak se da.”

Petra Rakić, pogovor za Pesem v žepu

Teja Klobčar