Izjava Podobnika, ki ponuja denar svoje stranke za odstrel volkov, ne sme ostati prezrta. Gre za ceneni populizem, ki smo ga skozi leta njegovega političnega udejstvovanja že vajeni. Vendar ta namiguje na nesprejemljivo misel, da lahko posamezniki na lastno pest rešujejo težave, s katerimi se za zdaj ne dovolj uspešno spopada država.

Komentar Aleša Kocjana

V primeru izjave političnega povratnika Marjana Podobnika gre za ceneni populizem, ki smo ga skozi leta njegovega političnega udejstvovanja že vajeni. Vendar ta namiguje na nesprejemljivo misel, da lahko posamezniki na lastno pest rešujejo težave, s katerimi se za zdaj ne dovolj uspešno spopada država.

Neumestna Podobnikova intervenca je nevarna, saj poleg tega, da spodbuja uveljavljanje zakona ulice, posredno daje potuho tudi nesprejemljivim idejam, ki so se v zadnjem času razbohotile med peščico Slovencev – da lahko navidezne težave, ki jih vneto potencira oblasti željna opozicijska politika, rešujejo prestrašeni posamezniki, vaške straže, varde in druge paradržavne formacije.

Da Podobnik za streljanje volkov ponuja denar svoje stranke, je ravno tako sporno, če ne celo sprevrženo, saj se njegova stranka poleg članarin financira tudi iz državnega proračuna, a ji volilni izid pač ne omogoča, da se po legitimni plati ukvarja z upravljanjem državnih zadev.

Kar daje Podobnikovi potezi dodatno morečo dimenzijo, je povezava njegovega SLS-a z največjo opozicijsko stranko, ki ji v tem trenutku verjetno ustreza molčati, potenciranje ljudskih strahov pa s ciljem spodnašanja oblasti prepustiti na videz nepolitičnim akterjem, med drugimi kmetom, ki se – kako ironično – včerajšnjega sestanka pri ministru za okolje iz protesta niso udeležili, čeprav so navzoči iskali rešitve in tudi sprejeli dogovor o nadaljnjem ukrepanju v povezavi s problemom volkov in medvedov, ki največ preglavic povzročajo prav rejcem drobnice.

Prvi