Počitnice se bližajo koncu, a kljub temu to soboto ne bomo še gledali v šolske knjige in zvezke, temveč bomo izvedeli, kako ste najstniki izkoristili poletne dni, kaj novega ste doživeli, odkrili, katere kraje obiskali.

Tudi ekipa Programa za mlade je med poletjem pridno obiskovala delavnice, tabore, kolonije in varstva in se tam družila z mladimi poslušalci – nekaj utrnikov bomo zavrteli med oddajo.

Za vas imamo pripravljen tudi nagradni izziv, telefonska številka 01 475 22 22 pa med 9h in 10h čaka na vaše klice in počitniške vtise. Se slišimo!

Kaj so med poletjem počeli najstniki, katere kraje so obiskali, kaj novega se naučili in odkrili

Počitnice se bližajo koncu, a kljub temu to soboto še nismo gledali v šolske knjige in zvezke, temveč smo izvedeli, kako ste najstniki izkoristili poletne dni, kaj novega ste doživeli, odkrili, katere kraje obiskali. Po telefonu nam je svoje počitniške vtise zaupala Klara, v studiu pa sta se nam pridružila bodoča osmošolca Amadej in Ajda.

Tudi ekipa Programa za mlade je med poletjem pridno obiskovala delavnice, tabore, kolonije in varstva in se tam družila z mladimi poslušalci – nekaj utrnikov smo zavrteli med oddajo, med drugim ste slišali kratek odlomek pogovora s smučarskim skakalcem Petrom Prevcem.

Z radijsko ekipo smo pred kratkim obiskali najmlajše v počitniškem varstvu 1. OŠ Celje. Zanje smo pripravili poletne radijske novinarske delavnice, v okviru katerih so tudi sami pripravili vprašanja in posneli intervju, in sicer z učiteljem Žanom Močivnikom, ki je spregovoril o programu First Lego League in predstavil dosežke ekipe I. osnovne šole Celje Black&White, ki je letos na svetovnem prvenstvu v Houstonu v Ameriki dosegla odlično 3. mesto. Otroci so presenetili z izvirnimi vprašanji, učitelj Žan pa z zanimivimi odgovori.

Ekipa 25 deklet in fantov, vključenih v programe Zveze prijateljev mladine Moste-Polje, je ta teden preživljala dni na telefonu in računalniku med ustvarjanjem umetniških animacij, oblikovanjem računalniških iger in pisanjem programske kode. Že drugo letošnjo brezplačno šolo programiranja to poletje sta organizirala Zavod <vsak> in Poligon – kreativni center v sodelovanju z iniciativo Code Week, Zavodom Državljan D, FabLab mrežo Slovenije in Mestno knjižnico Ljubljana. Z nami pred mikrofonom so bili Črt, Brina, Tevž, Lan, Dušan, Taja, Katarina, Zarja, Katja, Sara Julija in Mija. V posnetku oddaje lahko slišite, kaj vse do počeli.

 

Tadeja Bizilj